Twitter

Uutistoimisto: Boeing sai konetilauksen pakotteiden kohteeksi joutuneelta venäläislentoyhtiöltä

Länsimaiden pakotteiden kohteeksi joutunut venäläinen halpalentoyhtiö Dobroljot on solminut tilauksen 16 Boeing 737-800 lentokoneen ostamisesta. Toimitusten on määrä toteutua vuosina 2017-2018, uutistoimisto RBK kertoo.

Dobroljotin tavoitteena on yhtiön edustajan mukaan kasvattaa konekantansa 40 lentokoneeseen vuoteen 2018 mennessä. Ennen lentojensa keskeyttämistä Dobroljot operoi kahdella Boeingin leasing-koneella ja yhdellä venäläisvalmisteisella SSJ-100 –koneella.

Aeroflotin tytäryhtiö Dobroljot keskeytti väliaikaisesti lentonsa 4. päivänä elokuuta sen jälkeen kun se oli joutunut länsimaiden pakotelistalle. Pakotteiden taustalla lienee ollut se, että yhtiö toteutti suoria lentoja Moskovan ja Krimin niemimaalla sijaitsevan Simferopolin kaupungin välillä. Venäläisyhtiöistä Krimille lentävät myös Aeroflot, Transaero, Ural Airlines, S7 ja Red Wings, mutta näihin yhtiöihin pakotteet eivät ulottuneet.

Pakotteiden seurauksena joukko Dobroljotin eurooppalaisia yhteistyökumppaneita ilmoitti vetäytyvänsä yhtiön ilma-alusten leasing-, huolto- ja vakuutussopimuksista. Dobroljot etsii nyt korvaavia leasing-kumppaneita mm. Kiinasta ja Singaporesta.

Tänä kesänä toimintansa aloittanut Dobroljot on ainoa venäläinen halpalentoyhtiö. Aiemmin Venäjällä operoivat myös kotimaiset halpalentoyhtiöt SkyExpress ja AviaNova, mutta niiden toiminta ei jäänyt pitkäikäiseksi.

Lue myös:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?