Twitter

Ukrainalaislähteet: Kiovan keskustassa yhteenottoja

Ukrainalaisen uutistoimisto Unianin mukaan Ukrainan miliisi on ottanut tänään yhteen aktivistien kanssa Kiovan keskustan Maidan-aukiolla. Unianin mukaan aktivistit ovat mm. sytyttäneet tuleen autonrenkaita.

Ukrainan pääsyyttäjä Vitali Jarema on määrännyt maan turvallisuuspalvelu SBU:n ja sisäministeriön tyhjentämään Kiovan keskustan joukoista, jotka ”liittävät itsensä vallankumoukseen ja maidanilaisiin”.

– Me emme ole tekemisissä ”Maidanin”, vaan sen vaarallisen väärennöksen kanssa. Vallankumouksen symbolista halutaan nyt tehdä karikatyyri, Jarema kertoi Unianin mukaan.

Tapahtumat käynnistyivät aamulla sen jälkeen kun viranomaiset kohtasivat aktivistien vastustusta alkaessaan purkaa aukiolla kuukausia seisonutta telttaleiriä. Aktivistit sytyttivät tuleen autonrenkaita ja alueelta on raportoitu yhteenotoista miliisin ja aktivistien välillä, uutistoimisto Unian uutisoi. Viimeisimpien tietojen mukaan keskustan metroasema on suljettu ja joitain aktivisteista pidätetty.

Ukrainan sisäministeri Arsen Avakov kommentoi, että nykymuodossaan Maidan on ”Venäjän FSB:n ja ukrainalaisten marginaalipuolueiden projekti”. Avakov kertoo olevansa varma siitä, että nykyisillä tapahtumilla pyritään Maidanin tavoitteiden diskreditoimiseen ja Urainan myymiseen polkuhintaan. Samalla Avakov kertoi, että sisäministeriöllä on ”humaanit ja kauniit keinot Maidanin kysymyksen ratkaisemiseen”.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?