Twitter

Kreml helpotti turistien liikkumista

Moskovan Kremlin pääsisäänkäynti on maanantaista lähtien avattu julkiselle liikkumiselle. Kremlin alueella vierailevat turistit voivat nyt poistua Kremlistä Spasskaja-tornin yhteydessä sijaitsevan portin kautta. Aiemmin alueelta oli mahdollista poistua vain yhden uloskäynnin kautta.

Mielenkiintoisen uudistuksesta tekee se, että Punaiselle torille johtavaa Spasskaja-tornin sisäänkäyntiä, jota pidetään myös Kremlin paraatisisäänkäyntinä, on tähän mennessä käytetty vain presidentin nimitysseremonioiden yhteydessä. Nyt turistien käyttöön avattu kulkuväylä ei kuitenkaan ole varsinainen pääportti, vaan sen vieressä sijaitseva kulkuovi. uutistoimisto Interfaxin mukaan myös pääportti voidaan avata, mikäli liikenteen määrä kasvaa tarpeeksi suureksi.

Uudistuksen yhteydessä myös Kremlin sisäpuolella oleva julkisen liikkumisen alue kasvoi. Uudistuksen toivotaan helpottavan turistien liikkumista alueella, uutistoimisto ITAR-TASS uutisoi maanantaina.

Uudistus toteutettiin lopulta nopeassa aikataulussa, sillä asiaa ehdotettiin julkisesti vasta viime viikon torstaina presidentti Vladimir Putinin ja pormestari Sergei Sobjanin välisessä tapaamisessa.

Samassa tapaamisessa presidentti Putin esitti myös Kremlin alueelle Stalinin aikana rakennetun rakennuksen purkamista ja sen tieltä puretun luostarin ja kirkon jälleenrakentamista. 1930-luvulla rakannetussa talossa on aiemmin toiminut presidentinhallinnon yksiköitä. Rakennuksen mentyä remonttiin, yksiköitä on siirretty muualle Moskovan keskustaan.

Kremlin kompleksista tuli yksi Unescon maailmanperintökohteista vuonna 1991.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?