Twitter

Sberbank: pakotteet tuhoavat globaalin rahoitusjärjestelmän perusteita

EU:n Ukraina-pakotteiden kohteeksi joutunut Sberbank pahoittelee verkkosivuillaan julkaistussa virallisessa kommentissa tilannetta. Pankki katsoo kuitenkin, että sillä on kaikki mahdollisuudet jatkaa työtään pakotteiden alaisenakin, kertoo Vedomosti. ”Venäjän Sberbankin, jolla ei ole suhdetta maantieteellis-poliittisiin prosesseihin, liittäminen pakotelistalle tuhoaa kansainvälisen rahoitusjärjestelmän perusteita eikä edesauta Ukrainan tilanteen johdosta Euroopassa syntyneen kriisin ratkaisua”, sanotaan tiedotteessa.

Sberbank muistuttaa olevansa Keski- ja Itä-Euroopan suurin pankki, jonka yli 107 miljoonaa asiakasta saavat pankin kautta palkkansa, opintotukensa ja avustuksensa. ”24 miljoonaa iäkästä henkilöä saa eläkkeensä Sberbankiin, käytännössä jokainen venäjän yli 14-vuotias asukas on Sberbankin asiakas”, todetaan kommentissa.

Sberbankin ADR-osakkeet olivat laskeneet New Yorkissa torstaina kauppapäivän päättyessä 2% ja heinäkuun aikana 19%. Lontoossa VTB-pankin GDR-osakkeet laskivat torstaina 1,5% ja kuukauden aikana 10%.

31.7. ilmoitettiin virallisesti, että Venäjän viisi suurinta pankkia: Sberbank, VTB, Gazprombank, VEB ja Rosselhozbank joutuvat Euroopan unionin Venäjän talouden eräisiin sektoreihin kohdistamien Ukraina-pakotteiden piiriin. Näiden pankkien ja niiden tytärpankkien pääsy Euroopan pääomamarkkinoille on jatkossa rajattua.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?