Twitter

Putin tukee myyntiveron palauttamista

Presidentti Vladimir Putin suhtautuu myönteisesti ehdotukseen myyntiveron palauttamisesta. Putin puhui asiasta Finanssiministeriön ja Talouskehitysministeriön istunnossa.

Kolmen prosentin myyntiveron palauttaminen toisi laskelmien mukaan valtion budjettiin 195 – 230 miljardin ruplan (4-5 mrd. euroa) vuosittaiset lisätulot seuraavien kolmen vuoden aikana, talouslehti Vedomosti uutisoi.

Myyntiveron palauttaminen ei saanut varauksetonta tukea ministeriöiltä. Toisen ehdotuksen mukaan suurempaan tulojen lisäykseen päästäisiin nostamalla nykyistä arvonlisäveroa 18 prosentista 20 prosenttiin vuoteen 2015 mennessä. Tällä tavoin valtion kassa saisi noin 500 miljardin ruplan (10,5 mrd. euroa) lisätulot.

Heinäkuun puolivälissä Finanssiministeri Anton Siluanov tiedotti, että hallituksen on otettava käyttöön ”epäsuosittuja” keinoja budjettivajeen hillitsemiseksi. Talouden menot ovat osoittautumassa tulossa suuremmiksi, sillä budjetti oli alun perin tehty myönteisemmän talouskehityksen arvion pohjalta.

Hallituksen suunnitelmia veronkiristyksistä on kritisoinut mm. ex-talousministeri Aleksei Kudrin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?