Twitter

Ukrainalaispakolaisten tulo toi poikkeustilan

Ukrainalaispakolaisten määrä Venäjän tilapäisissä majoituspisteissä kasvoi sunnuntain aikana lähes 2 000 ihmisellä.

– Tällä hetkellä maassa on käytössä 341 tilapäistä majoituspistettä, joihin on sijoitettu 23 843 henkilöä, näistä 9 295 lapsia, kertoi Venäjän hätätilaministeriön virallinen edustaja Aleksandr Dobyshevski uutistoimisto ITAR-TASSille maanantaina.

Päivää aiemmin keskuksissa oli 22 037 Ukrainan kansalaista. Dobyshevskin mukaan kahdeksan siirrettävää lisämajoitusyksikköä 3 600 henkilölle on valmiina käyttöön.

Itä-Ukrainan sotatoimia Venäjälle paenneiden suuren määrän johdosta Venäjän Rostovin, Volgogradin ja Astrahanin alueille, Krimin Sevastopoliin, osaan Stavropolin piiristä ja Karatshajevo-Tsherkesian yhteen kaupunkipiiriin on julistettu poikkeustila.

Rostovin alueella on majoitettuna 30 370 ukrainalaispakolaista, joista kolmasosa on lapsia. Tilapäisiä majoituspisteitä on 74, niihin on sijoitettu 5 172 henkilöä. Suurin osa pakolaisista asuu sukulaisten ja tuttavien luona. Muut ovat telttamajoituksessa esikaupunkialueilla, heistä suurin osa lähetetään Venäjän muille alueille, kertoo Dobyshevski.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?