Twitter

Suurimmat venäläispankit varoittivat sijoittajia pakotevaarasta

Sberbank, Gazprombank, Alfa Bank ja VTB ovat varoittaneet sijoittajia siitä, että ne saattavat joutua länsimaiden venäläisiin tahoihin kohdistamien Ukraina-pakotteiden kohteeksi. Bloombergin eilinen uutinen perustuu ko. pankkien euro-obligaatiosijoitustiedotteisiin, kertoo 1prime.

Sberbank ja Alfa Bank tunnustivat mahdollisille eurobondiensa ostajille tarjoavansa palveluja Ukraina-pakotteiden kohteeksi jo joutuneille tahoille, mutta vain vähäisessä määrin.

Jos suhteet pakotelistoille joutuneisiin asiakkaisiin kasvavat merkittäviksi, Sberbank ei todennäköisesti voi toteuttaa transaktioita Yhdysvalloista ja EU:sta lähtöisin olevien asiakkaiden kanssa eikä voi myöskään hankkia rahoitusta kansainvälisiltä pääomamarkkinoilta, myös bondimaksusuoritusten saannista voi tulla rangaistavaa, sanotaan Sberbankin tiedotteessa.

Muut pankit kuvaavat riskien olevan samantapaisia. Gazprombank varoittaa kansainvälisen rahoituksen saannin päättymisestä ja jopa saatavien takaisinmaksun laiminlyönnistä. VTB:n esitteessä ei mainita, onko pankilla tällä hetkellä pakotteiden kohteeksi joutuneita asiakkaita, mutta siinä varoitetaan, että pakotteiden laajeneminen ryhmään tai sen jäseniin on todennäköistä.

Venäjän keskuspankin johtaja Elvira Nabiullina lupasi 1.7. Pietarin kansainvälisessä pankkikongressissa keskuspankin tukevan luottolaitoksia, mikäli uusia pakotteita asetetaan, muistuttaa 1prime.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?