Twitter

EU, Venäjä ja Ukraina sopivat Ukrainan EU-integraatioon liittyvistä konsultaatioista

Venäjä, Ukraina ja EU ovat päässeet sopuun kolmenkeskisestä konsultaatiomekanismista Ukrainan EU-integraatioon liittyen. Asiasta kertoi perjantaina tiedotusvälineille Venäjän talouskehitysministeri Aleksei Uljukajev.

Ministerin mukaan Venäjä vaatii, ettei Ukrainan ja EU:n välisen sopimuksen tule astua voimaan ennen kuin riskialueet selvitetään. Venäläis- ja ukrainalaisasiantuntijoiden on määrä laatia EU:n kanssa syyskuun alkuun mennessä luettelo Ukrainan EU-assosiaatiosopimukseen liittyvistä taloudellisista riskitekijöistä.

Seuraavat kolmen osapuolen konsultaatiot on määrä järjestää Brysselissä 12.9.. – Kahdenväliset konsultaatiot tapahtuvat asiantuntijatasolla, niissä vaihdetaan näkemyksiä ja etsitään mahdollisia ratkaisuja pelkoihin ja riskeihin. Niiden kuluessa selviää, mitkä riskit voidaan ratkaista kahdenvälisesti, joissain tapauksissa tarvitaan EU:n mukaantuloa. Asiantuntijat määrittävät kysymykset, jotka täytyy käsitellä korkeammalla tasolla, sanoi EU:n kauppakomissaari Karel de Gucht. RIA Novostin uutista referoi Rosbalt.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Tuoreimmat 20

Salasana hukassa?