Twitter

Venäjän yrittäjät arvioivat toimintaedellytysten parantuneen

Venäjän yrittäjien keskuudessa suoritetun mielipidekyselyn mukaan liiketoimintaedellytykset ovat hieman parantuneet viime vuodesta. Kyselyyn vastasi yli 5 000 yrittäjää 77 federaatiosubjektista. He arvioivat liiketoiminnan harjoittamisen edellytyksiä asteikolla 1-10. Keskiarvoksi muodostui tänä vuonna 5,6 pistettä viimevuotisen 4,2 pisteen sijaan.

Venäjän hallitus tulkitsee hyvien osoitinten osoittavan Kansallisen yrittäjäaloitteen tiekarttojen olevan toteutumassa. Tiekartat tähtäävät Venäjän sijoitusilmapiirin parantamiseen ja federaation toimeenpanovallan elinten työn järjestelmällisyyteen, tiedottaa 1prime. Edistysaskelia ovat hallituksen mukaan mm. tulliselvityksen sähköinen rekisteröinti, hallinnollisten proseduurien vähentäminen eräillä talouden aloilla sekä verotuksen yksinkertaistaminen.

77% kyselyn vastaajista arvioi federaation valtaelinten johdon toimineen viime vuoden aikana tarkoituksenmukaisesti. Kysely suoritettiin Venäjän presidentin 10.9.2012 antaman määräyksen nojalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?