Twitter

Rosneft lunasti takaisin 3 % osakkeistaan

Rosneft on lunastanut takaisin osakkeitaan niiltä vähemmistöosakkailta, jotka äänestivät Kiinalle toimittevan öljyn hinnan alennusta vastaan. 3,04 % osakeosuuden lunastuksen jälkeen valtion osuus osakkeista kasvoi 12,57 %:iin. Jatkossa Rosneft voi myydä lunastetun osuuden suursijoittajalle tai vaihtaa sen raaka-aineomistuksiin, arvioivat analyytikot.

Rosneft lunasti 322 miljoonaa osakettaan omin varoin 68,3 miljardilla ruplalla. Oikeus takaisinostoon syntyi 10.4. pidetyssä ylimääräisessä yhtiökokouksessa, jossa pienomistajat vastustivat kiinalaiselle CNPC:lle myönnettävää 1,5 dollarin alennusta öljybarrelilta vastineeksi 134 miljoonan dollarin velan täydelle kuoletukselle. Sopimus päätti venäläis- ja kiinalaisosapuolten toista vuotta jatkuneen kiistan vuonna 2009 solmitun öljytoimitussopimuksen ehdoista.

Alennusta vastustaneille osakkaille päätettiin maksaa 212 ruplaa/osake. Osakkeitaan tarjosivat ostettavaksi myös äänestykseen osallistumattomat tahot kuten Uralsib, kertoo Svjatoslav Arsenov Rosneftista. Myyjätahoja oli Rosneftin aiemman ilmoituksen mukaan hieman alle tuhat, tiedottaa RBC Daily.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?