Twitter

Mustallamerellä monenlaista kuohuntaa

Venäjä on käynnistänyt mittavat sotaharjoitukset Mustallamerellä. Harjoituksiin osallistuu 20 sota-alusta ja tukialusta, yli 20 lentokonetta ja helikopteria, merijalkaväen yksiköitä, Mustanmeren rannikon ohjus- ja tykistöjoukkojen yksiköitä ja huoltojoukkoja. Sotaharjoitusten alue kattaa koko Mustanmeren, tiedottaa Venäjän puolustusministeriö.

Harjoitusta johtaa Mustanmeren laivaston komentaja Aleksandr Vitko. Ministeriön edustajan mukaan harjoituksen tarkoitus on kehittää laivaston erityyppisten alusten, rannikkojoukkojen ja ilma-alusten yhteistyötä, tiedottaa RBC. Harjoitukseen sisältyy oletetun vihollisen alusten tuhoamistehtäviä, omien alusten ilmapuolustuksen sekä rannikkokohteiden turvaamisen tehtäviä sekä sukellusveneiden etsintä- ja tuhoamistoiminnan harjoitteita.

Eilen Mustanmeren länsiosassa käynnistyi Yhdysvaltain, Kreikan, Turkin ja Romanian laivaston yhteinen merisotaharjoitus, jonka komentokeskus on Bulgarian Burgasissa, muistuttaa RBC.

Ukraina vuorostaan ilmoittaa lähiaikoina sulkevansa virallisesti kansainväliseltä meriliikenteeltä Krimillä sijaitsevat Jevpatorijan, Kertshin, Sevastopolin, Feodosian ja Jaltan satamat. Asiasta tiedotetaan Ukrainan meri- ja jokiliikenteen valtiollisen tarkastusviraston sivulla. Määräyksen mainitaan astuvan voimaan julkaisuajankohdasta alkaen, uutisoi Gazeta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?