Twitter
Premium asiakkaat voivat julkaista oman tiedotteensa Profiili-sivultaan.

Cursor: Kotkan-Haminan seutu kiinnostaa kansainvälisen risteilijäliikenteen kohteena

  • status
  • Kommentoi

Risteilijäliikenteen kehittäminen tarjoaa taloudellisen kasvun mahdollisuuksia Kotkan-Haminan seudulle. Risteilijäliikenne tuo uutta asiakaskuntaa ja luo uutta liiketoimintaa seudun elämysteollisuudelle, palvelutuottajille ja kaupan alalle. Kotkan-Haminan seudun tarjoamia mahdollisuuksia on tehty tunnetuksi Itämeren alueen satamille sekä kansainvälisille varustamoille.

Kansainvälisen risteilijävarustamojen kattojärjestön, Cruise Lines International Associationin kehitysjohtaja (Global Director of Port Engagement and Business Development) Bo Larsen vieraili Kotkan-Haminan seudulla maanantaina 30.6.2014. Seudusta vahvasti kiinnostunut Bo Larsen tutustui mm. HaminaKotkan satamaan. Larsen on mukana seudun risteilijäliikenteen kehittämistyöryhmässä.

Kotkan-Haminan seudulla on kevään aikana laadittu kansainvälisen matkustajaliikenteen kehittämisen strategia, joka on työstetty yhteistyössä Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursorin, HaminaKotka Satama Oy:n, Kotkan kaupungin ja seudun elinkeinoelämän kanssa. Strategian toteuttamisen tueksi on laadittu toimenpideohjelma, jonka avulla strategia viedään käytännön tekemiseksi.

Kansainvälisen matkustajaliikenteen risteilijävierailuja varten kootaan parhaillaan seudullisten yritysten verkostoa, joka pystyy kustannustehokkaasti tuottamaan risteilijävierailujen toteuttamiseen tarvittavat palvelut.

Kehittämistyön päätavoitteena on luoda edellytykset nostaa Kotkan-Haminan seutu Itämeren alueen risteilykohteiden joukkoon sekä kehittää kansainvälisestä risteilijäliikenteestä merkittävä taloudellinen voimatekijä ja matkailutulon lähde seudulle.

Kotkan-Haminan seutu sijoittuu ihanteellisen merimatkan päähän Pietarista ja Helsingistä. Myös laajeneva E18-moottoritie parantaa entisestään seudun sijaintietuja. Seutu tuo luonnonläheisyydellään ja kompaktilla koollaan sopivan kontrastin Pietarin suurkaupungille.

HaminaKotka Satama Oy on ollut käynnistävänä voimana kansainvälisen risteilyliikenteen kehittämisessä. Pienimuotoista kokemusta on jo hankittu – tähän mennessä seudulle on toteutettu muutamia risteilijävierailuita. Perusedellytykset toiminnalle ovat jo olemassa Kotkan Kantasatamassa, eikä varsinaiseen satamainfrastruktuuriin tarvita alkuvaiheessa suhteettoman suuria investointeja. Etenkin suurten risteilyalusten vastaanottaminen edellyttää kuitenkin jatkossa satsauksia infrastruktuurin ja palveluihin.

Liitteenä: Kotkan-Haminan seudun risteilijäliiketoiminnan strategia 2014 – 2020

Lisätietoja:

Petra Cranston, projektipäällikkö, Cursor Oy
puh. 040 190 2529, petra.cranston@cursor.fi

Kotkan-Haminan seutu kansainvälisen risteilijäliikenteen käyntikohteeksi -hanke on käynnistynyt syksyllä 2013 ja jatkuu vuoden 2014 loppuun asti. Hanketta toteuttaa Cursor Oy yhdessä HaminaKotka Satama Oy:n ja Kotkan kaupungin kanssa. Hankkeen päärahoittajana on Euroopan unionin aluekehitysrahasto Kymenlaakson Liiton kautta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?