Twitter
Premium asiakkaat voivat julkaista oman tiedotteensa Profiili-sivultaan.

Culminatum: Uusi portaali edistää venäläisten terveysmatkailua

  • status
  • Kommentoi

Keväällä avattiin uusi Health Care Finland -portaali, jonka tavoitteena on edistää venäläisten terveysmatkailua Suomessa. Sivusto sisältää erilaisia terveysalan hoitoja ja palveluita, jotka kiinnostavat venäläisiä. Näitä ovat mm. diagnosointi, lapsettomuus- ja synnytyshoidot, syöpähoidot, luu- ja tukielinkirurgia, kuntoutus sekä hammashoito. Portaalissa on mukana suomalaisen erikoissairaanhoidon kärkiyrityksiä.

Venäjällä asuu noin 40 miljoona ihmistä sujuvien liikenneyhteyksien päässä Suomesta. Pietarin seudun terveysmatkailu on perinteisesti suuntautunut Saksaan, Sveitsiin, Ranskaan ja Israeliin. Tutkimusten mukaan suomalaiset terveyspalvelut kiinnostavat kuitenkin venäläisiä, ja terveyspalveluja hankittaisiin mieluummin Suomesta kuin esimerkiksi Ruotsista. Erityisesti Suomeen jo entuudestaan matkailevat venäläiset ovat kiinnostuneita hankkimaan terveyspalveluja Suomesta.

Venäläisten loma- ja ostosmatkailijoiden määrä Suomessa on jatkuvassa kasvussa. Vuonna 2012 venäläiset tekivät Suomeen noin neljä miljoonaa matkaa. Kansainvälisen terveysmatkailun liikevaihto Suomessa on arviolta 10 – 15 miljoonaa euroa. Arvioiden mukaan summa on mahdollista kolminkertaistaa vuosikymmenen loppuun mennessä suuntaamalla palveluja erityisesti venäläisille matkailijoille.

Health Care Finland -portaalin toteutuksesta on vastannut Tampereen hyvinvoinnin osaamiskeskus. Uudenmaan hyvinvoinnin osaamiskeskus on osallistunut hankkeen rahoitukseen ja markkinointiin.

Lähde: Culminatum.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?