Twitter

Timtshenko myynyt osuutensa Sheremetjevon ja Pulkovon lentokentistä

EU:n Kanadan ja USA:n Ukraina-pakotelistalle jouduttuaan Gennadi Timtshenko on hankkiutunut eroon valtaosasta ulkomaisia omistuksiaan. Julkisuuteen ei kuitenkaan ole aiemmin tullut, että hän on luopunut myös osuuksistaan Sheremetjevon ja Pulkovon lentokenttien business-terminaaleissa, uutisoi RIA Novosti.

Uutistoimiston lähteillä ei ollut tarkkaa tietoa Timtshenkon osuuksien ostajasta, mutta kyseessä eivät lähteen mukaan ole Rotenberg-veljesten yhtiöt eikä myöskään Pulkovon terminaalin toinen omistaja Nikolai Shamalov.

Timtshenkon virallinen edustaja Anton Kurevin vahvisti kaupan tapahtuneen jo maaliskuussa, mutta ei paljastanut sen yksityiskohtia eikä ostajatahoa. Timtshenko perusti kesällä 2013 erillisen A-group-yhtiön ilmailualan omistustensa hallinnointiin. Sen alaisuuteen tulivat Avia group (74% Sheremetjevon business-terminaalista), Avia group nord (70% Pulkovo-2:n business-terminaalista) sekä suomalainen liikelentoyhtiö Airfix Aviation, josta Timtshenkon IPP omisti 97%.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?