Twitter

Keskuspankki myi 11,75% Moskovan pörssin osakkeista

Venäjän keskuspankki on myynyt merkittävällä diskontolla 11,75% Moskovan pörssin osakkeista, uutisoi 1prime. 267 274 238 tavallista osaketta myytiin 16,036 miljardilla ruplalla. – Kysyntä ylitti moninkertaisesti tarjonnan. Tarjouksen hinta oli 60 ruplaa osakkeelta. 96 sijoittajan ilmoitukset hyväksyttiin, kerrotaan pankin tiedotteessa. Aiemmin ITAR-TASSin lähde oli kertonut Venäjän suorainvestointirahaston (RFPI) ja sen ulkomaisten partnerien suunnittelevan Moskovan pörssin osakepaketin hankintaa.

Tarjouksen hinnassa oli 7,7% hyvitys verrattuna noteerauksiin tiistai-iltana, jolloin ensimmäiset tiedot mahdollisesta kaupasta tulivat julki. Tiistaina pörssin osake halpeni lähes 3%, keskiviikkoaamuna laskua on 4%. Viimeisten puolentoista viikon aikana Moskovan pörssin osakkeet ovat laskeneet lähes 13%.

Moskovan pörssistä 28,26% omistava Venäjän keskuspankki myy osakkeitaan 23.7.2013 hyväksytyn lain nojalla. Lain mukaan sen tulee nollata omistuksensa Moskovan pörssissä vuoden 2016 alkuun mennessä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?