Twitter

Siluanov perui puheensa eläkevarojen käytöstä Krimin ja taloustukitoimien tarpeisiin

Venäjän valtiovarainministeri Anton Siluanov perui torstaina eilisen lausuntonsa, jonka mukaan valtion kuluvana vuonna jäädyttämät yksityisten eläkerahastojen varat olisi käytetty Krimin tukeen ja kriisinvastaisten toimien tarpeisiin.

– On esitetty lausuntoja, joiden mukaan hallitus tuhlaa tulevien eläkeläisten eläkekertymävaroja. Se on kerta kaikkiaan väärin… Kansalaiset eivät menetä mitään, he saavat tileilleen samat varat, joista myöhemmin muodostuu työtätekevien kansalaisten eläke. Venäjän hallitus ei ole koskaan ajatellut eikä aikonut tuhlata eläkeläisten varoja, sanoi ministeri.

Hän lisäsi, että eläkekertymävarat eivät vain mene eläketilien kertymäosaan vaan vakuutusosaan, siis samojen kansalaisten samoille tileille. Vuonna 2014 eläkekertymävaroja ei tilitetä yksityisiin eläkerahastoihin vaan valtiolliseen eläkerahastoon. Siluanov huomautti, että koska valtion eläkerahasto sai tänä vuonna käyttöönsä yksityisille eläkerahastoille menossa olevia varoja, budjettiin koituu tästä 243 miljradin ruplan säästöt, jotka muuten olisivat menneet valtion eläkerahastoon. – Tällä tavoin säästämänsä varat hallitus todella suuntaa federaatiosubjektien tukemiseen, sanoi Siluanov täsmentämättä kohdealueita. Interfaxin uutista referoi RBC.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?