Twitter

Putinin viesti Federaation neuvostolle sai Poroshenkon ja EU:n tuen

Venäjän presidentti Vladimir Putin toimitti tiistaina parlamentin ylähuoneelle eli Federaation neuvostolle puhemies Valentina Matvijenkon nimelle osoitetun viestin.

Viestissä ehdotetaan, että neuvoston päätöslauselma Venäjän asevoimien käyttämismahdollisuudesta Ukrainan alueella peruutettaisiin ”Ukrainan itäosien tilanteen normalisoinniksi ja hallintaan saattamiseksi sekä asiaa koskevien kolmenkeskisten neuvottelujen käynnistymiseen liittyen”, uutisoi Rosbalt.

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko katsoo Putinin vetoomuksen olevan käytännön askel Itä-Ukrainan tilanteen rauhoittamiseen, RIA Novosti siteeraa Poroshenkon verkkosivua. Myös EU:ssa Putinin viestin katsottiin helpottavan merkittävästi jännittyneen tilanteen purkamisessa ja avaavan tien kriisin poliittiseen ratkaisuun, tiedottaa Rosbalt EU:n ulko- ja turvallisuuspoliittisen hallinnon johtajan Catherine Ashtonin virallisen edustajan Maja Kocijancicin lausuntoa lainaten.

Kocijancicin mukaan EU kehottaa Venäjää tukemaan Ukrainan presidentti Petro Poroshenkon rauhanohjelmaa ja ryhtymään tehokkaisiin toimiin laittomien taistelijoiden, aseiden ja varusteiden virran katkaisemiseksi Venäjän rajan yli Ukrainaan, kirjoittaa Rosbalt.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?