Twitter

Junamatkailu Ukrainaan putosi puoleen

Venäjän rautatieyhtiö RZhD:n johtaja Vladimir Jakunin kertoo Venäjältä Ukrainaan suuntautuvan matkailijavirran supistuneen 50%, eräillä reiteillä 70%. Yhtiön budjetissa kyse ei Jakuninin mukaan ole kovin suurista luvuista, sillä RZhD:n tuoton keskeinen osa ei tule matkustajaliikenteestä.

– Reaalisen toiminnan kannalta pudotus on kuitenkin erittäin olennainen, sanoi Jakunin.

Myös Ukrainaan suuntautuva ja sen kautta kulkeva rautatierahtiliikenne on supistunut jonkin verran, mutta Jakunin vakuuttaa liikenteen toimivan. Matkustajaliikenteen supistuminen Ukrainaan alkoi jo maaliskuussa, kun Krim liitettiin Venäjään, muistuttaa 1prime-uutistoimisto.

Huhtikuun alussa Jakunin kertoi matkustajavirran laskeneen 30% eräillä Ukrainaan suuntutuvilla reittiosuuksilla. Tilanne mutkistui huhtikuun puolivälissä Ukrainan rajoitettua 16-60-vuotiaiden miespuolisten Venäjän kansalaisten maahantuloa, ja toukokuussa Ukrainassa tuli voimaan ”tilapäisesti miehitettyjä alueita” koskeva laki, jonka nojalla Krimille pääsee Ukrainan alueelta vain erityisluvalla.

– Tällä hetkellä meillä ei ole suoraa rautatieyhteyttä Krimille, mainitsi Jakunin ITAR-TASSille antamassaan haastattelussa. Krimille suuntautuvaa rautatieliikennettä hoitaa Krimin rautatiehallinto. Tilanne tuottaa tappioita sekä Ukrainan että Venäjän rautatieyhtiöille, huomautti Jakunin arvioimatta menetysten suuruutta.

Samaan aikaan RZhD jatkaa taloudellisen yhteistyön suunnittelua Ukrainan kanssa. – Noudatamme IVY-maiden, Baltian, Georgian, Bulgarian ja Suomen rautatieyhteistyötä koskevia kansainvälisiä liikennöintiasiakirjoja. Aiomme myös kehittää yhteistyötä, kunhan kumppanimme toimivat samojen periaatteiden mukaan, sanoi Jakunin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?