Twitter

BKT:n toukokuun kasvu nostaa vuosiennustetta

Venäjän BKT:n vuotuinen kasvuvauhti oli toukokuussa 2012 4,2 %. Huhtikuuhun verrattuna BKT:n kausivaihtelusta puhdistettu kasvu oli 0,5 %, vuoden alusta 4,5 %. Talouskehitysministeriö aikoo nostaa vuoden talouskasvuennustetta nykyisestä 3,4 %:sta 3,7-4 % tasolle, kertoi ministeri Andrei Belousov Pietarin talousfoorumin torstai-illan epävirallisissa keskusteluissa.

Vuoden ensimmäisen kvartaalin kasvuprosentti oli 4,9, kun ennuste oli vain 4 %, mutta maalis-huhtikuussa BKT:n kuukausittainen kasvu supistui. Tämän jälkeen talouskehitysministeriö laski vuoden kasvuennustetta 3,7 %:sta 3,4 %:iin investointiaktiivisuuden arvioidun laskun nojalla.

Belousov kertoi myös vuoden viiden ensimmäisen kuukauden teollisuustuotannon kasvaneen 3,4 %. Erityisen nopeaa kasvu oli jalostusaloilla, 4,8 %, kun alkutuotannossa jäätiin 1,1 % kasvuun, kertoo BFM.ru. Sijoitustoiminnan kasvu ylitti arvion kaksinkertaisesti ja oli tammi-toukokuussa 6,3 % mainitsi Belousov. Reutersin uutisen välitti Rosbalt-tietotoimisto.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?