Twitter

Tammi-toukokuun pääomapako Venäjältä 80 miljardia dollaria

Venäjältä virtasi ulos pääomaa kuluvan vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana arviolta 80 miljardia dollaria, tästä huhti-toukokuun aikana 15 miljardia dollaria, kertoi Venäjän talouskehitysministeri Aleksei Uljukajev tiedotusvälineiden edustajille torstaina. Valuuttaswap-operaatiot huomioiden viiden kuukauden aikana päädytään hieman yli 60 miljardin dollarin pääomapakoon, lisäsi ministeri.

Uljukajev oli aiemmin arvioinut huhtikuun pääomapaon valuuttaswap-operaatiot huomioiden noin viideksi miljardiksi dollariksi ja ilman niiden mukaan lukemista kahdeksaksi miljardiksi dollariksi. Kesäkuulle ministeriö odottaa Uljukajevin mukaan hienoista pääoman maahanvirtausta, mutta koko vuoden pääomapakoennuste pidetään ennallaan eli noin 90 miljardissa dollarissa.

Talouskehitysministeriö odottaa pääomapaon supistuvan merkittävästi vuoden kolmen viimeisen kvartaalin aikana, kun se ensimmäisen kvartaalin aikana oli 63,7 miljardia dollaria. Vuoden kolmen viimeisen kvartaalin pääomapaon Uljukajev arvioi 25-27 miljardin dollarin suuruiseksi. Toisen vuosineljänneksen pääomapakoarvio olisi noin 7 miljardia, kolmannen 9 miljardia ja neljännen 10 miljardia dollaria, uutisoi 1prime.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?