Twitter

Australia otti käyttöön pakotteita Venäjää vastaan

Australia on ottanut käyttöön pakotteita ja maahantulorajoituksia venäläisille virka- ja liikemiehille, jotka ovat ”osallisia Ukrainan suvereniteettiin ja alueellisen yhtenäisyyteen Venäjän taholta kohdistuvaan uhkaan”, sanotaan Australian ulkoministeriön tiedotteessa. Australialaisyhtiöt eivät vastedes saa ankaran rangaistuksen uhalla olla tekemisissä pakoteluettelossa mainittujen tahojen kanssa.

Pakotteiden kohteeksi joutuneet venäläiset henkilöt ja yhtiöt ovat Australian pakoteluettelon kohdissa 2680-2940, eli venäläiskohteita on vajaat kolmesataa, tiedottaa RBC. Henkilöistä listalla on samoja nimiä kuin muidenkin maiden pakotelistoilla, yhtiöistä RBC mainitsee Rossija-pankin, SMP-pankin, Stroigazmontazh-, Akvanika- ja Tshernomorneftegaz-yhtiöt sekä Volga Groupin.

Reaktiona Krimin liittämiselle Venäjään ja Itä-Ukrainan tapahtumille USA, EU ja myöhemmin Kanada ovat aiemmin ottaneet käyttöön pakotteita Venäjän virkamiehiä, liikemiehiä ja organisaatioita vastaan. Osaa mainituista tahoista syytetään Ukrainan kriisin kärjistämisestä, osa taas on joutunut pakotelistalle Venäjän presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin luettuina tahoina, muistuttaa RBC.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?