Twitter
Premium asiakkaat voivat julkaista oman tiedotteensa Profiili-sivultaan.

Lahden kansainvälisen Julistetriennalen Grand Prix venäläiselle suunnittelijalle

  • status
  • Kommentoi

Lahden kansainvälisen julistetriennalen palkintojen saajat julkistettiin torstaina Lahden taidemuseossa. Pääpalkinto eli Grand Prix myönnettiin venäläisen Phillipp Tretyakovin julisteelle ”Majakovskin päivä”. Kansainvälinen jury kiitti voittajaa raikkaasta ja rohkeasta ilmaisuta sekä urbaanista muotokielestä. Yhden seitsemästä kunniamaininnasta sai suomalainen graafinen suunnittelija Kari Piippo Pariisi-aiheisella julisteellaan.

Joka kolmas vuosi järjestettävä Lahden kansainvälinen julistetriennale tuo tuoreimmat julistetaiteen huiput esille Lahden taidemuseoon. Julistemuseon järjestämä näyttely on esillä Lahden taidemuseossa 13.6.-28.9.2014. Triennalen oheisnäyttelyt levittäytyvät tänä vuonna myös Lahden historialliseen museoon ja torille, jossa lisäksi UNICEF-katujulistenäyttely osana Lahden UNICEF-kaupunkivuoden tapahtumia.

Sähköisessä muodossa toteutettu ilmoittautuminen julistetriennaleen päättyi 30.11.2013. Määräaikaan mennessä saapui ehdolle noin 2400 julistetta yli 1500 suunnittelijalta eri puolilta maailmaa. Kansallinen kilpailutoimikunta valitsi ehdokkaiden joukosta mukaan näyttelyyn 327 julistetta 38 eri maasta.

Palkittavat työt valitsi kansainvälinen jury, jonka puheenjohtajana toimi Anette Lenz (Ranska/Saksa). Muut jäsenet olivat Ulla Aartomaa (Suomi), Jianping He (Saksa/Kiina), Radovan Jenko (Slovenia) ja Shin Matsunaga (Japani).

Lisätietoja:

Kari Savolainen, tutkija, Julistemuseo, Puh. 044 4163 598

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?