Twitter

Pietarin vesibussiliikennöinti käynnistyi

Pietarissa käynnistyi sunnuntaina kesäkauden vesibussiliikennöinti. Vesibussit liikennöivät tässä vaiheessa kahta reittiä: Staraja Derevnja –metroaseman vieressä olevalta laiturilta Arsenalnaja rantakadulle ja Suomen rautatieasemalta Pietari Suuren ratsastajapatsaalle.

Vesibussien liikennöinti alkaa arkipäivisin kello 07:30 ja päättyy yhdeksältä illalla intervallin ollessa 15 minuuttia. Viikonloppuisin vesibussit liikennöivät kello 10:00 – 22:00 välisenä aikana tai niin pitkään kun kysyntää riittää.

Yhdensuuntaisen matkan hinta vaihtelee noin kahdesta eurosta 3,5 euroon. Reiteillä liikennöi yhteensä kahdeksan vesibussia, joista yksi on uusi, tänä kesänä käyttöön otettu noin 30 matkustajaa kuljettava katamaraani.

Vesibussiliikenne on ollut kaupungille tappiollista ja kuluva kesä on mahdollisesti viimeinen kun liikennöintiä toteutetaan. Liikenne käynnistyi ensimmäistä kertaa vuonna 2009.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?