Twitter

VTB-pankin tuotot romahtivat

Venäjän toiseksi suurimman VTB-pankin tuotto romahti kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä jääden400 miljoonaan ruplaan. Viime vuoden vastaavalla neljänneksellä pankin tuotto oli 15,7 miljardia ruplaa, yhtiön julkistamasta osavuosikatsauksesta ilmenee.

Pankin arvioiden mukaan tuottojen romahtamisen taustalla on Venäjän talouskasvun hidastuminen ja poliittinen tilanne Ukrainassa. Geopoliittiset syyt ovat vähentäneet mm. arvopaperi-, ja valuuttamarkkinoiden tuottoja. VTB:n mukaan pelkästään Ukrainan grivnan devalvoituminen aiheutti venäläispankeille 8,2 miljardin ruplan tappiot.

Samaan aikaan VTB-pankin myöntämien lainojen määrä kasvoi 5,6 prosenttia ja oli vuoden ensimmäisen neljänneksen lopussa 6,7 miljardia ruplaa. Lainojen kysyntä kasvoi niin yksityisellä kuin yrityssektorillakin ja kysynnän kasvuun vaikutti mm. ruplan devalvoituminen yhdeksällä prosentilla yhdysvaltain dollariin ensimmäisen vuosineljänneksen aikana.

Venäjän valtio omistaa VTB-pankin osakkeista 60%. Pankin pääasiallisia asiakkaita ovat yritykset. Yksityisasiakkaita palvelee pankin tytäryhtiö VTB24.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?