Twitter

Venäläisturisteille automaattinen rajatarkastus Länsisatamassa

Risteillen Helsinkiin saapuville venäläisturisteille otetaan käyttöön automaattinen rajatarkastus Länsisatamassa. Kyseessä on ensimmäinen vastaavantyyppisen rajatarkastusjärjestelmän käyttöönotto koko maailmassa, verkkolehti Fontanka.fi uutisoi.

Asiasta kertoi Suomen Pietarin pääkonsulaatissa järjestetyssä tilaisuudessa kapteeni Jouni Lahtinen Rajavartiolaitoksen Helsingin Sataman rajatarkastusyksiköstä. Lahtisen mukaan järjestelmän tarkoituksena on helpottaa ja nopeuttaa rajatarkastusta.

Automaattisessa rajatarkastuksessa matkustaja asettaa passinsa lukijaan ja rajatarkastajien tehtäväksi jää matkustajan oleskeluajan tarkistaminen ja passin leimaaminen. Pilottivaiheessa venäläismatkustajille tarjotaan venäjänkielistä apua järjestelmän käytössä.

Vastaavaa järjestelmää on aloitettu kokeilemaan myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla japanilaisten ja korealaisten lentomatkustajien keskuudessa. Rajavartiolaitoksen tarkoituksena on ottaa järjestelmä käyttöön myös maarajoilla, mutta hankkeen aikataulut eivät vielä ole tiedossa, Fontanka.fi uutisoi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?