Twitter

Moskovaan aiotaan perustaa Conchita Wurstin nimeä kantava parturi-kampaamo

Moskovalainen stylisti Serge Klimov aikoo avata parturi-kampaamon, jonka teema rakennetaan kokonaan euroviisuvoittaja Conchita Wurstin ympärille. Asiasta kertoi tiistaina venäläislehti Izvestia.

Klimovin lainopillinen neuvonantaja Irina Solovjova kertoi sanomalehti Izvestialle, että parturi-kampaamosta tulee eräänlainen klubi, jossa hiusten (ja parran-) leikkauksen lisäksi tarjotaan juotavaa ja lauletaan karaokea.

– Kävijöille tarjotaan ruokaa ja alkoholittomia juomia ja heillä on mahdollisuus laulaa karaokea. Sille, joka laulaa kappaleen Rise Like a Phoenix (Conchita Wurstin voittokappale Euroviisuissa) tarpeeksi hyvin, tarjotaan maksuton hiustenleikkuu, Solovjova kertoi Izvestialle.

Salongissa aiotaan palvella vain klubikortin hankkineita asiakkaita. Jotta toiminta ei rikkoisi Venäjän homopropagandalakia, sisäänpääsy rajoitetaan vain 18 vuotta täyttäneille asiakkaille. Viime vuonna hyväksytyn homopropagandalain mukaan ”epätraditionaalisten sukupuolisuhteiden propagoimisesta alaikäisten keskuudessa” voidaan määrätä sakkorangaistus.

Salongin sisustus rakennetaan Euroviisujen ja Conchita Wurstin ympärille ja sen sisustuselementteinä aiotaan käyttää mm. partoja. Suunnitelmissa on myös kutsua Conchita Wurst, eli itävaltalainen drag-artisti Thomas Neuwirth liikkeen avajaisiin, mutta taiteilijaan ei vielä ole oltu yhteydessä, Izvestia kirjoittaa.

Hiussalonkeja konsultoivan moskovalaisyrityksen johtajan Olga Tshuvatovan mukaan liikkeellä olisi hyvät mahdollisuudet menestyä Moskovassa.

– Tietääkseni Moskovassa on tällä hetkellä vain yksi homoille suunnattu parturi-kampaamo, joten markkinoilla on vielä tilaa, Tshuvatova kommentoi sanomalehdelle.

Parturin nimeksi on tulossa ”Wurst” ja Klimov aikoo rekisteröidä nimen myös tavaramerkiksi Venäjällä. Izvestian haastattelema tekijänoikeuskysymyksiin erikoistunut Venäjän markkinointiyritysten killan hallituksen jäsen Nickolas Koro kuitenkin muistuttaa, että Conchita Wurstin nimen käyttäminen kaupallisiin tarkoituksiin vaatii artistin suostumuksen.

Sanomalehti Izvestia ei tavoittanut Conchita Wurstin agenttia kommentoimaan Serge Klimovin parturisuunnitelmia.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?