Twitter
Premium asiakkaat voivat julkaista oman tiedotteensa Profiili-sivultaan.

LUT: EU:n ja Venäjän välisen yliopistoyhteistyön asiantuntijat koolle LUT:lle

  • status
  • Kommentoi

Kesäkuun 3.−4. päivä Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) järjestää kansainvälisen konferenssin, jonka aiheena ovat EU:n ja Venäjän välinen yliopistoyhteistyö ja sen parhaat käytännöt. Konferenssin tarkoitus on tarjota käytännön eväitä eurooppalaisten korkeakoulujen ja yliopistojen Venäjä-yhteistyöhön.

Best Practices in EU−Russia University Collaboration (BRIDGE) -konferenssi järjestetään nyt toista kertaa. Paikalle saapuu muun muassa Suomessa ensi kertaa vieraileva kansainvälisten yliopistojen paremmuusjärjestyslistojen eli rankingien asiantuntija, päätoimittaja Phil Baty Isosta-Britanniasta. Baty edustaa Times Higher Education – ja Times Higher Education World University Rankings -julkaisuja.

Konferenssiin osallistuvat myös Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön kansliapäällikkö Anita Lehikoinen ja Venäjän opetus- ja tiedeministeriön kansainvälisen osaston varajohtaja Boris V. Zhelezov. Puhujana on myös projektipäällikkö Gero Federkeil saksalaisesta korkeakoulutuksen kehittämiskeskuksesta CHE:sta (Centre for Higher Education Development).

Puheenvuorot konferenssissa pitävät myös BCS Consultancy Servicesin johtaja Nadine Burguel, joka tekee EU:lle selvitystä kansainvälisistä kaksoistutkinto-ohjelmista ja tutkija David Wilkinson, joka on tehnyt tutkimusta korkeakoulujen vaikutuksesta alueiden talouteen.

Konferenssi kokoaa yhteen pääasiassa venäläisten, suomalaisten ja eurooppalaisten korkeakoulujen ja yliopistojen kansainvälisistä suhteista vastaavaa henkilökuntaa sekä EU:n virkamiehiä. Konferenssiin osallistuu noin 130 asiantuntijaa.

Tapaamisessa pohditaan kansainvälistä EU:n ja Venäjän välistä yliopistoyhteistyötä laajasti. Esillä ovat yliopistorankingit ja se, mitä ne kertovat eri yliopistoista, korkeakoulutuksen vaikutus talouskasvuun sekä yliopistojen strategiset kumppanuudet ja niiden merkitys nyt ja tulevaisuudessa. Konferenssin lopuksi mietitään yliopistoyhteistyön tulevaisuutta ja jaetaan kokemuksia siitä, mitä EU:n ja Venäjän välisessä koulutusyhteistyössä on saatu käytännössä aikaan. Lisäksi kerrotaan käytännön reseptejä, joilla koulutusyhteistyö onnistuu parhain päin. Konferenssin avainpuhujina on kansainvälisiä koulutuksen asiantuntijoita ja tutkijoita niin Venäjältä kuin Euroopasta, jotka käyvät Suomessa harvoin.

”Viime vuonna tapahtuma onnistui erittäin hyvin. Erityisesti venäläiset osallistujat kiittelivät sitä, että konferenssissa pääsi hyvin verkostoitumaan ulkomaisten yliopistojen kanssa”, kertoo projektipäällikkö Maija Kuiri LUT:lta.

Kuirin mukaan kiinnostus kansainväliseen yliopistoyhteistyöhön kasvaa Venäjällä yleisen kansainvälistymispaineen myötä. Lisäksi hän toteaa, että venäläiset yliopistot lanseeraavat enenevässä määrin englanninkielisiä koulutusohjelmia, joten mahdollisuudet esimerkiksi tiivistä yhteistyötä vaativien, niin sanottujen kaksoistutkinto-ohjelmien kehittämiseen kasvavat.

“LUT tarjoaa konferenssissa kumppaneilleen ja itselleen hyvän asiantuntijaohjelman, paikan kohdata toisia sekä jakaa kokemuksia kansainvälisestä yliopistoyhteistyöstä. Konferenssiin ilmoittautuneet ovat suurimmaksi osaksi Venäjältä ja Suomesta, mutta osallistujia on myös eri Euroopan maista sanoo Kuiri ja lisää, että konferenssista on tarkoitus tehdä noin joka toinen vuosi järjestettävä perinne.

Lisätietoja:
http://www.lut.fi/bridge2014
Maija Kuiri, puh. +358 40 512 7425, maija.kuiri@lut.fi

Info:
Lappeenrannan teknillinen yliopisto (Lappeenranta University of Technology, LUT) yhdisti tekniikan ja talouden edelläkävijänä jo vuonna 1969. Strategisia osaamisalojamme ovat vihreä energia ja teknologia, kestävän kilpailukyvyn luominen sekä kansainvälisenä Venäjä-yhteyksien rakentajana toimiminen. Kansainvälinen tiedeyhteisömme koostuu 6500 opiskelijasta ja asiantuntijasta. Ratkaisukeskeisellä open your mind -asenteella ylitämme rajoja, yhdessä. Kansainvälisesti palkittu kampus: www.greencampus.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?