Twitter

Kysely: Ulkomaanmatkojen kysyntä laskee

Venäläiset matkatoimistot kertovat ulkomaanmatkojen kysynnän laskeneen kuluvan vuoden kesäsesonkina. Asia ilmenee verkkolehti PRO Turizmin tekemästä Internet-kyselystä, johon vastasi yhteensä 306 henkilöä.

Kyselyssä matkatoimistojen edustajilta kysyttiin: ”Onko matkojen kysyntä laskenut yrityksessänne?”. Kysynnän laskusta kertoi 54% vastanneista ja 21% ei ole huomannut muutoksia kysynnässä. Joka kymmenes vastaaja totesi, että kysyntä on vähentynyt lähinnä Euroopan-matkoja kohtaan ja seitsemän prosenttia vastaisi aurinkolomakohteiden kysynnän hiipuneen. Kahdeksan prosenttia vastanneista kertoi, että matkojen kysyntä on viime kesään verrattuna lisääntynyt,.

PRO Turism arvioi kysynnän vähenemisen ja kysynnän muutosten johtuvan euron kurssista sekä valtion toteuttamasta Krimin-matkailun politiikasta. Verkkolehti kuitenkin toteaa että kesälomakausi on vasta aluillaan ja että lopulliset tulokset voivat osoittautua ennusteita myönteisemmiksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?