Twitter

Rosneft solmi viitisenkymmentä sopimusta Pietarin talousfoorumissa

Länsimaiden Igor Setshiniin kohdistamat pakotteet eivät estäneet Setshinin johdolla toimivaa Rosneftiä solmimasta lukuisia sopimuksia Pietarin kansainvälisessä talousfoorumissa, uutisoi RBC. Rosneft solmi foorumin puitteissa kaikkiaan viitisenkymmentä yhteistyösopimusta, mm. foorumin viimeisenä päivänä allekirjoitettiin toistakymmentä sopimusta ulkomaisten yhteistyökumppanien kanssa.

Merkittävimpiä asiakirjoja on BP:n kanssa solmittu sopimus, joka koskeeVolgan-Uralin alueella suoritettavaa maaperätutkimusta ja mahdollisten vaikeasti hyödynnettävien liuskeöljyesiintymien käyttöönottoa yhteisyrityksen voimin. Yhteisyrityksestä 51% tulee olemaan Rosneftin ja 49% BP:n. BP osallistuu projektin rahoitukseen.

Lisäksi Rosneft allekirjoitti venezuelalaisen PDVSA:n kanssa pitkän aikavälin sopimuksen öljyn (yli 1,6 miljoonaa tonnia) ja öljytuotteiden (7,5 miljoonaa tonnia) toimituksesta seuraavien viiden vuoden aikana. Toimituksista maksetaan etumaksuna 2 miljardia dollaria. Raakaöljyn pitkän aikavälin toimituksista (vuoteen 2039 saakka max 6 miljoonaa tonnia vuodessa) sovittiin myös Vietnamiin, PetroVietnamin jalostamoon. Mongoliaan toimitetaan öljytuotteita 1,3 miljardin dollarin arvosta seuraavien viiden vuoden aikana.

Muistio yhteisymmärryksestä yhteistyökysymyksissä koskien arktisen mannerjalustan geologisia selvitys- ja tutkimustöitä allekirjoitettiin intialaisen ONGC Videshin kanssa. Tutkimusyhteistyösopimukset allekirjoitettiin kuubalaisen Union CubaPetroleon ja azerbaidzhanilaisen SOCARin kanssa.

Norjalaisen Sea Drillin ja North Atlantic Drillingin kanssa solmittiin yhteistyösopimus pitkän aikavälin kumppanuudesta Rosneftin maa- ja meriprojekteissa. Sopimus ulottuu vuoteen 2022. Foorumissa julkistettiin myös tieto Rosneftin tulevasta osakkuudesta italialaisessa Pirellissä. Rossija 24 -televisiokanavan haastattelussa Setshin totesi kaikkien Rosneftin yhteistyökumppanien saapuneen Pietariin ja jatkavan projekteissa.

Salasana hukassa?