Twitter

Käytettyjen autojen suosio kasvaa Venäjällä

Venäjän talouden epävarmuus heijastuu autokauppaan. Tutkimuslaitos Avtostatin julkaisemien tietojen mukaan käytettyjen autojen kauppa jatkaa stabiilia kasvuaan samalla kun autonvalmistajat odottavat uusien autojen markkinoiden romahtamista.

Käytettyjen autojen kauppa Venäjällä kasvoi alkuvuoden ensimmäisen kolmanneksen aikana 16,4%, verkkolehti RBK kirjoittaa. AvtoVAZ:in pääjohtaja Bo Andersson puolestaan arvelee uusien autojen myynnin vähenevän noin 10-20 prosenttia. Eurooppalaisen yrittäjäjärjestö EAB:n tietojen mukaan uusien autojen kauppa pieneni pelkästään huhtikuun aikana kahdeksalla prosentilla.

Avtostatin tilastojen mukaan Venäjällä myytiin tammi-huhtikuun aikana noin 1,9 miljoonaa käytettyä autoa. Kymmenen myydyimmän käytetyn automerkin listaa hallitsevat suvereenisti AvtoVAZ:in merkit. Poikkeuksen tekevät ainoastaan viidenneksi eniten myyty Toyota Corolla ja kahdeksannelta sijalta löytyvä Ford Focus.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?