Twitter

LUT: Innovaatiofoorumi siirtyy

  • status
  • Kommentoi

Kesäkuun 4.–6. päiväksi suunniteltu EU–Venäjä-innovaatiofoorumi Lappeenrannassa siirtyy. Neljättä kertaa järjestettävä tapahtuma on kärsinyt Ukrainan kriisiin liittyvästä maailmanpoliittisesta tilanteesta, mikä on näkynyt vähäisenä osallistujamääränä. Myös joidenkin puhujien osallistumisessa oli epävarmuutta ja tuli joitakin viime hetken peruutuksia.

Koska vallitseva poliittinen tilanne koettiin hankalaksi, katsottiin parhaimmaksi siirtää tapahtuman järjestämistä teeman ja sidosryhmien kannalta suotuisampaan ajankohtaan. Uutta ajankohtaa ei ole päätetty.

Tapahtuma järjestettiin viimeksi kaksi vuotta sitten, jolloin osallistujia oli yhteensä yli 800. Nyt vähän ennen ilmoittautumisajan päättymistä osallistujia oli kaikkiaan noin 300.

Tapahtuman järjestäjiä ovat Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto. Innovaatiofoorumin teema oli tällä kertaa Green Growth Economy.

”Innovaatiofoorumin ohjelma oli erittäin hyvä. Tapahtuma ei olisi kuitenkaan toteutunut sellaisena kuin oli tarkoitettu, joten katsoimme parhaimmaksi siirtää sen toteutumisajankohtaa”, toteaa LUT:n rehtori Ilkka Pöyhönen.

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarva pahoittelee, että foorumi joudutaan olosuhteiden pakosta siirtämään näin viime hetkellä. ”Olen kuitenkin luottavainen sen suhteen, että tulevaisuudessa meillä on huomattavasti paremmat mahdollisuudet järjestää onnistunut foorumi kuin näissä vallitsevissa olosuhteissa. Tänä vuonna foorumin eteen tehty työ ei myöskään mene hukkaan, vaan se on jo valmistautumista tulevaan foorumiin.”

Foorumin oheistapahtumat, yliopistoyhteistyöhön keskittyvä Bridge-seminaari, startup-kesäkoulu ja Green Innovation -kilpailun finaali toteutetaan suunnitellusti.

Lisätietoja:

Kimmo Jarva, kaupunginjohtaja, Lappeenrannan kaupunki, puh. +358 40 8442000, kimmo.jarva@lappeenranta.fi

Veli Matti Virolainen, vararehtori, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, puh. +358 40 541 1862, veli.matti.virolainen@lut.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?