Twitter
Premium asiakkaat voivat julkaista oman tiedotteensa Profiili-sivultaan.

FinnMedi Oy vauhdittaa pirkanmaalaisten terveysalan yritysten kansainvälistymistä

  • status
  • Kommentoi

FinnMedi Oy:n juuri käynnistynyt kehitysprojekti auttaa pirkanmaalaisia life science -alan yrityksiä suuntaamaan markkinoitaan Venäjälle. Projekti kokoaa yhteen Pietarin markkinoilla toimimisesta kiinnostuneita terveys- ja biolääketieteen yrityksiä ja vauhdittaa yritysryhmän jäsenten kansainvälistymistä edistämällä yritysten verkostoitumista pietarilaisten toimijoiden kanssa. Projektin yritysryhmän kokoaminen on parhaillaan käynnissä.

Venäläinen liiketoimintaympäristö asettaa runsaasti haasteita markkinoille suuntaaville yrityksille. Venäjällä korostuvat toimintaympäristön tuntemus, riittävä kielitaito sekä venäläisen tapa- ja johtamiskulttuurin ymmärtäminen. Lisäksi yritysten arkeen vaikuttavat merkittävästi jatkuvasti muuttuvat lupaprosessit, viranomaisvaatimukset, maahantuontirajoitteet ja tullin määräykset. Markkinoille suunnattaessa kokeneiden osaajien apu ja tuki onkin monelle yritykselle ensiarvoisen tärkeää. FinnMedi Oy tarjoaa nyt laajoja verkostojaan ja monipuolista kokemustaan Venäjälle suuntaavien pirkanmaalaisten life science -alan yritysten käyttöön.

Kehitysprojektin aikana FinnMedi neuvoo ja opastaa yritysryhmän jäseniä Venäjän markkinoilla toimimisessa sekä auttaa yrityksiä verkostoitumaan pietarilaisten partnerien kanssa. ”Paikallinen partneri on usein avainasemassa Venäjän markkinoille pääsemisessä. Se auttaa yritystä konkreettisessa myynti- ja markkinointityössä ja tukee samalla yritystä venäläisen byrokratian pyörteissä. Me FinnMedissä olemme rakentaneet verkostoja pietarilaisten yritysten kanssa jo vuosia ja tunnemme niiden toimintatavat. Tämän kokemuksemme ja osaamisemme haluamme nyt antaa projektiin mukaan lähtevän yritysryhmän käyttöön”, FinnMedi Oy:n kehitysjohtaja Reijo Itkonen kertoo.

Projektin yritysryhmän kokoaminen on parhaillaan käynnissä ja mukaan voi hakea ottamalla yhteyttä suoraan FinnMediin. Yritykset valitaan vielä ennen kesälomakauden alkua ja varsinaiset käytännön toimenpiteet käynnistyvät heti alkusyksystä.

Kehitysprojekti käynnistyi huhtikuussa 2014 ja se kestää vuoden loppuun saakka. Projektin rahoittajina toimivat Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR), Pirkanmaan liitto, Tampereen kaupunki, Tampereen yliopisto ja FinnMedi Oy. Yritysten välisen yhteistyön lisäksi kehitysprojektissa selvitetään pirkanmaalaisten yritysten yhteistyömahdollisuuksia Pietarin kaupungin julkisen terveydenhuollon kanssa sekä edistetään Tampereen ja Pietarin yliopistojen välistä koulutus- ja tutkimusyhteistyötä.

Lisätietoja:

FinnMedi Oy
Kehitysjohtaja Reijo Itkonen
reijo.itkonen@finnmedi.com
Puh. 040 503 5252

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?