Twitter

Twitterin sulkemisesta kertonut virkamies sai varoituksen Venäjällä

Venäjän viestintäministeriö on antanut kirjallisen varoituksen viestintää valvovan viraston (Roskomnadzor) apulaisjohtaja Maksim Ksenzoville. Perjantaina Izvestia-lehdessä julkaistussa haastattelussa Ksenzov oli todennut, että Venäjä voisi estää pääsyn Twitteriin.

Roskomnadzorin apulaisjohtaja sai kirjallisen varoituksen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Asiasta kertoi lauantaina uutistoimisto RIA Novostille Venäjän viestintäministeriön edustaja.

Maksim Ksenzovin lausunto aiheutti perjantaina laajan kohun venäläismedioissa ja sosiaalisessa mediassa. Perjantaina kohua ehti kommentoida myös Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev, joka on itsekin aktiivinen sosiaalisen median palvelujen käyttäjä.

– Eräiden internet-alasta vastaavien virkamiesten kannattaisi joskus käyttää aivojaan, eikä antaa haastatteluja, joissa julistetaan sosiaalisten medioiden sulkemisesta, Medvedev oli kommentoinut Facebook-sivullaan.

Perjantaina iltapäivällä myös Maksim Ksenzov oli ehättänyt korjailemaan lausuntojaan todeten, että Roskomnadzorilla ei ole suunnitelmia estää pääsyä Twitteriin Venäjällä. Uutistoimisto ITAR-TASS:ille antamassa kommentissaan hän täsmensi, että lausunnon tavoitteena oli kiinnittää sosiaalisen median palvelujen edustajien huomiota yhteistyön lisäämiseen Roskomnadzorin suuntaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?