Twitter

Venäjän verkkojättien serverit halutaan suljettuihin kaupunkeihin

Venäjän talouskehitysministeriössä on keksitty, miten presidentti Vladimir Putinin ehdottama suurten kansallisten tietoverkkoresurssien keskitys kotimaahan on toteutettavissa. Palvelimet voidaan sijoittaa Venäjälle ns. suljettuihin kaupunkeihin, joihin pääsyyn vaaditaan erillinen lupa.

Presidentti Putin ehdotti Pietarin mediafoorumissa huhtikuun lopulla palvelinten sijoittamista Venäjän alueelle tietosuojan takia. Nykyisin informaatio kulkee pääosin Yhdysvaltain kautta, mikä mahdollistaa tietovuodot, sanoi presidentti.

Putin on aiemmin antanut määräyksen erityisistä liiketoiminnan harjoittamisen ehdoista suljettujen kaupunkien alueella. Talouskehitysministeriö vastaa molempien ajatusten toteuttamisesta ja päätti lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kertoo RBC. Suljetuissa kaupungeissa on kehittynyt tiedeperustainen  tuotantorakenne ja paljon korkeasti koulutettuja asiantuntijoita, toteaa ministeriö.

Salasana hukassa?