Twitter

Severstal myy tehtaansa Yhdysvalloissa

Venäjän suurimpiin metallialan yrityksiin lukeutuva Severstal on päättänyt myydä kaksi Yhdysvalloissa sijaitsevaa tehdastaan. Asiantuntija-arvioiden mukaan myyntipäätöksen taustalla ovat poliittisesti epävarma tilanne sekä mahdolliset Yhdysvaltain asettamat Venäjä-vastaiset pakotteet.

The Wall Street Journalin mukaan myyntilistalle on laitettu Severstalin Dearbornin tehdas Michiganissa ja Columbuksen tehdas Mississipissä. Vahvimpia ostajaehdokkaita ovat pohjoisamerikkalainen US Steel Corp ja brasilialainen Companhia Siderurgica Nacional. Myyntihinnan on arvioitu asettuvan noin 1,5 miljardin dollarin tietämille.

The Wall Street Journalin mukaan taustalla on pelko Yhdysvaltain Venäjään kohdistamista lisäpakotteista. Lehti arvio lisäksi, että kaupalla yhtiön pääomistaja Aleksei Mordashov haluaisi parantaa asemiaan Kremlin silmissä.

Dearbornin ja Columbuksen tehtaat tuottivat vuonna 2013 lähes kolmanneksen koko Severstalin liikevaihdosta.

Severstalin lisäksi venäläisistä teräsyhtiöistä Yhdysvalloissa omistavat tuotantoa myös mm. Metchela ja NLMK.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?