Twitter

Saksalaisen maataloustekniikan myynti Venäjällä romahti

Saksalaiset maataloustekniikan valmistajat ovat kiinnittäneet huomiota traktoreiden ja muiden maatalouskoneiden myynnin huomattavaan vähenemiseen Venäjällä. Kuluvan vuoden ensimmäisellä vuosineljänneksellä maatalouskoneiden vienti Venäjälle väheni 40% edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna, saksalaislehti Deutsche Welle uutisoi.

Lehden haastatteleman maataloustekniikan valmistajien järjestön puheenjohtaja Christoph Götzin mukaan tilanne johtuu Ukrainan kriisistä. Saksalaisvalmistajien maataloustekniikan myynti on vähentynyt myös muissa IVY-maissa: Ukrainassa 36 prosenttia ja Valko-Venäjällä peräti 82 prosenttia.

Saksalaisvalmisteisilla maatalouskoneilla on ollut johtava markkina-asema joillain maataloustuotannon sektoreilla Venäjällä, jossa saksalaistekniikan osuus myynnistä on ollut jopa 75%. Viime vuonna lähes kaikki Venäjällä myydyt viljapuimurit olivat saksalaisvalmisteisia, verkkolehti Lenta.ru uutisoi.

Ukrainan kriisiäkin selvemmin ulkomaisen maataloustekniikan myyntiin Venäjällä vaikuttanevat Venäjän hallituksen taannoiset linjaukset. Huhtikuussa parlamentin alahuoneen maatalousasioiden valiokunnan puheenjohtaja Nikolai Pankov kehotti venäläisiä maataloustuottajia suosimaan kotimaassa valmistettua maataloustekniikkaan ulkomaalaisen kustannuksella. Ulkomaalaisille valmistajille Pankov viestitti samalla, että niiden tulisi perustaa tuotantolaitoksiaan Venäjälle.

Aiemmin pääministeri Dmitri Medvedev kertoi, että hallitus saattaa vähentää maataloustukia sellaisilta alueilta, jotka hyödyntävät tuotannossaan ulkomaalaista tekniikkaa.

Lue myös:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?