Twitter

Rupla vahvistui tammikuun tasolle

Euron ruplakurssi laski tiistaina alle 48 ruplaan, eli alimmilleen sitten viime tammikuun puolivälin. Analyytikkojen mukaan ruplan kurssin vahvistumiseen ovat vaikuttaneet myönteisesti kehittyneet pääomamarkkinat ja Ukrainan viimeaikaisten tapahtumien pelättyä pienemmät vaikutukset, uutistoimisto RIA Novosti uutisoi.

Analyytikkojen mukaan ruplan kurssin vahvistumiseen on analyytikkojen mukaan vaikuttanut myös Yhdysvaltain ja EU:n Venäjä-vastaisten talouspakotteiden aiempia arvioita pienemmät seuraukset Venäjän taloudelle.

Euron kurssi laski tiistaina alle 48 ruplaan ja dollarin kurssi 34,85 ruplaan. Ruplan eurokurssi oli heikoimmillaan maaliskuun puolivälissä, jolloin euro maksoi suurimmillaan lähes 51 ruplaa.

Valuutan kysyntä ennätyskorkealla

Venäläiset kotitaloudet hankkivat maaliskuun aikana ulkomaanvaluuttaa yhteensä 14,3 miljardin dollarin edestä. Kyseessä on suurin summa sitten vuoden 2009 tammikuun, uutistoimisto RIA Novosti uutisoi.

Valuuttaostot kasvoivat maaliskuussa noin 50% helmikuuhun verrattuna. Kasvun taustalla on ruplan kurssin heikkeneminen ja sen kurssivaihtelun arvaamattomuus, Venäjän keskuspankki esittää arvioissaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?