Twitter

Rogozin uhkaa GPS-sululla

Venäjän varapääministeri Dmitri Rogozin ilmoitti tiistaina Venäjän mahdollisista vastatoimista lännen Venäjään kohdistamille Ukraina-pakotteille. Venäjä uhkaa muun muassa lopettaa GPS-järjestelmän toiminnan alueellaan ja lopettaa rakettimoottorien toimittamisen Yhdysvalloille.

GPS-järjestelmän toiminnan lopettamisen ei sanota vaikuttavan rivikansalaisten elämään, uutisoi RIA Novosti. Samalla Venäjä ei oma-aloitteisesti ota käyttöön pakotteita muita maita kohtaan korkean teknologian aloilla, sillä se vaikuttaisi kotimaan työllisyyteen, sanoi Rogozin.

11 GPS-maa-aseman toiminta keskeytyy Venäjän alueella kesäkuun alusta, sanoi Rogozin ja muistutti, että Yhdysvallat torjui aiemmin venäläisen Glonass-järjestelmän signaalinkorjausaseman rakentamisen alueelleen. Ellei Yhdysvallat noudata Glonass-sopimusta, GPS-asemien toiminta voidaan lopettaa Venäjällä kokonaan syyskuun alusta. Rogozin kirjoitti Twitter-blogissaan, ettei tämä merkitsisi navigointisignaalin heikkenemistä Venäjällä.

Venäjän teollisuus- ja kauppaministeri Denis Manturov ei pidä GPS:n toiminnan lopettamista Venäjällä tarpeellisena. Manturovin mielestä se on myös venäläisille käyttäjäystävällinen ja toimii Glonass-satelliittien rinnalla.

Salasana hukassa?