Twitter

Putin valtiovierailulle Kiinaan

Presidentti Vladimir Putin matkustaa 20. toukokuuta viralliselle valtiovierailulle Kiinaan, presidentinhallinnon kotisivuilla kerrotaan. Putin matkustaa Kiinaan presidentti Xi Jinpingin kutsumana.

Venäjän ja Kiinan johtajat tapaavat toisensa Shanghaissa, jossa on tarkoitus allekirjoittaa useita kahdenvälisiä sopimuksia kaupan, energian ja humanitaarisen yhteistyön aloilta. Presidentit neuvottelevat myös kansainvälisestä yhteistyöstä.

Julkisuudessa aiemmin olleiden tietojen mukaan valtiovierailun aikana olisi tarkoitus solmia energiakauppasopimus venäläisen Gazpromin ja Kiinan kansallisen maakaasu- ja öljy-yhtiö CNPC:n kanssa. Yhtiöt ovat käyneet neuvotteluja strategisesta kumppanuudesta jo kymmenkunta vuotta. Viime vuonna yhtiöiden välillä solmittiin aiesopimus 38 miljardin kuution vuosittaisista maakaasutoimituksista Sila Sibiri –maakaasuputken kanssa. Talouslehti Vedomostin saamien tietojen mukaan Gazprom tavoittelee uudessa sopimuksessa Kiinaan myytävästä maakaasusta noin 360 – 400 dollarin kuutiohintaa.

Kahdenvälisen tapaamisen jälkeen presidentit ottavat osaa järjestyksessään CICA (Conference on Interaction and Confidence Building Measures in Asia)- organisaation huippukokoukseen. Edellisen kerran Vladimir Putin ja Xi Jinping tapasivat Venäjällä Sotshin olympialaisten aikaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?