Twitter

EK:n henkilöstö- ja koulutustiedustelu 2014

  • aside
  • Kommentoi

Elinkeinoelämän Keskusliitto EK keräsi syksyllä 2013 henkilöstö- ja koulutustiedustelulla tietoja jäsenyritysten kielitaitotarpeista. Englanti oli odotetusti elinkeinoelämässä yleisimmin käytetty vieras kieli. Kasvava tarve on useamman vieraan kielen taitajille. Tärkein syy tähän on yritysten toimintaympäristön ja liiketoiminnan yleinen kansainvälistyminen.

Yritykset esittivät arvionsa siitä, mitkä nykyisin käytössä olevista kielistä kasvattavat eniten merkitystään tulevien vuosien aikana. Venäjän kielen osaamistarpeen nousu arvioitiin voimakkaimmaksi. Jopa 70 prosenttia venäjää nyt käyttävistä yrityksistä puhui kielen merkityksen kasvun puolesta. Venäjää tarvitaan jatkossa kaikilla aloilla, mutta palvelualojen yritykset nostivat sen esiin EK:n keskimääräistä tasoa useammin.

Lue raportti: EK:n henkilöstö- ja koulutustiedustelu 2014

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?