Twitter

Venäjän matkailu vastatuulessa

Heikentynyt rupla on vähentänyt venäläisten ulkomaanmatkailua. Lentomatkojen nettivarauspalvelujen kautta saadut tiedot kertovat, että nyt ostetaan enemmän kotimaanlentoja, kun vuotta aiemmin suhde oli päinvastainen.

Vaikka halventunut valuutta tekeekin Venäjästä edullisemman matkailumaan, odotetaan ulkomaisten turistien määrän laskevan edellisvuodesta. Matkailualan keskusjärjestön RST:n mukaan jo varattujen matkojen peruutusten määrä on noussut kaksin-kolminkertaiseksi normaaliin verrattuna eikä uusia varauksia kesäkaudelle ole tullut odotettuun tahtiin.

Erityisesti amerikkalaiset ja eurooppalaiset ovat vähentäneet Ukrainan kriisin vuoksi matkustamistaan Venäjälle, joskin peruutuksia on tullut myös Latinalaisesta Amerikasta ja Aasiasta lähinnä turvallisuushuolien takia. RST:n lehti RATA-news mainitsee myös suomalaiset yllättävien peruuttajien joukossa.

Moskovan kaupungin johto kuitenkin uskoo kaupunkiin saapuvan entistä enemmän matkailijoita, onhan kaupunki nyt vasta 15. sijalla kalleimpien eurooppalaisten pääkaupunkien listalla, kun se ennen piti kärkisijaa. Moskovaan on rakennettu viime vuonna uutta hotellikapasiteettia 1400 vuodepaikan verran.

Lähde: Suomen Moskovan suurlähetystö

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?