Twitter
Premium asiakkaat voivat julkaista oman tiedotteensa Profiili-sivultaan.

LUT: Cleantechin kaupallistamiselle vauhtia Suomen vihreimmästä kaupungista

  • status
  • Kommentoi

Kesäkuun Green Growth Economy -innovaatiofoorumiin on kiinnitetty sata kansainvälistä puhujaa. Kärkiasiantuntijajoukossa on niin tutkijoita, rahoittajia kuin yritysjohtajiakin.

Mukana ovat muiden muassa Skolkovon neuvonantaja Pekka Viljakainen, EU-komissaari Olli Rehn, USA:n Suomen-suurlähettiläs Bruce Oreck, Venäjän varatalousministeri Oleg Fomichev, Saksan Teollisuusliiton johtaja Carsten Rolle sekä Kansainvälisen energiajärjestön IEA:n johtaja Keisuke Sadamori, joka puhuu Suomessa ensimmäistä kertaa.

Kansainvälinen taloustapahtuma kokoaa satoja ympäristö- ja energia-alan liiketoiminnan asiantuntijoita Lappeenrantaan 4.–6. kesäkuuta.  Foorumissa keskitytään vihreän energian ja teknologian uuteen liiketoimintaan. Ilmastonmuutoksen ja ympäristöongelmien myötä energia-alan ja cleantech-alan sovelluksille on suurempi kysyntä kuin koskaan, ja näille aloille syntyy uusia yrityksiä.

Foorumin laaja ohjelma on suunnattu erityisesti yritysten tarpeisiin, ja tapahtumaan liittyy myös innovaatiokilpailu sekä matchmaking -tapahtuma kahdenkeskisiin neuvotteluihin, verkostoitumiseen ja rahoittajien tapaamiseen. Mukana ovat esimerkiksi Hari Achutan ACO Investment Groupista, Alexander Potapov Russian Venture Companysta, Lassi Noponen Cleantech Investistä sekä Fadi Bishara Blackboxista.7

”Tavoitteenamme on antaa mahdollisimman käytännönläheisiä eväitä vihreän liiketoiminnan edistämiseen”, sanoo Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) vararehtori Veli Matti Virolainen.

Paikalla on myös lukuisia Venäjän talouden asiantuntijoita, joten tapahtumassa on tilaisuus päivittää tietoja sekä keskustella Venäjän tilanteen vaikutuksista Euroopan ja maailman talouteen.

Ympäristöalan edelläkävijät järjestäjinä

Tapahtuman järjestävät kaksi vihreää edelläkävijää: Lappeenrannan kaupunki ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto LUT.

Lappeenrannan kaupunki ylsi tänä keväänä ainoana suomalaiskaupunkina WWF:n kansainvälisen Earth Hour City Challenge -kilpailun finaaliin. Kaupunki tuottaa peräti 90 prosenttia energiastaan uusiutuvilla raaka-aineilla ja haluaa ottaa käyttöönsä uusimpia ratkaisuja esimerkiksi jätehuollossaan.

LUT on palkittu kansainvälisesti vihreästä kampuksestaan. LUT:n Green Campus on käytännön kokeilualusta erilaisille vihreän teknologian keksinnöille, muun muassa aurinko- ja tuulivoiman sovelluksille.

Lisätietoja:

LUT:n vararehtori Veli Matti Virolainen, puh. +358 40 541 1862, veli.matti.virolainen@lut.fi

Wirma Lappeenranta Oy:n kansainvälistymispäällikkö Eeva Pihlajaniemi, puh. +358 44 052 3056, eeva.pihlajaniemi@wirma.fi

Info:
Innovaatiofoorumi Lappeenrannassa 4–6.6.2014. Tapahtuman teema on Green Growth Economy. Foorumin järjestävät Lappeenrannan teknillinen yliopisto LUT ja Lappeenrannan kaupunki. Viimeksi vuonna 2012 tapahtumassa oli yli 800 osallistujaa 34 maasta. Lue lisää: http://www.eurussiainnoforum.com

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?