Twitter

Pietarin kansainvälinen talousfoorumi kutistuu

Eurooppalaisten suuryhtiöiden johtajat seuraavat yhdysvaltalaisten kollegoidensa jälkiä peruen osallistumisensa Pietarin kansainväliseen talousfoorumiin 22.-24.5., uutisoi Izvestija-lehti. Peruuttaneiden joukossa on Siemens AG:n Joe Käser, Wermuth Asset Management GmbH:n Jochen Wermuth ja Deutsche Bankin Jürgen Fitschen.

Kaikkiaan 34 ulkomaista huippujohtajaa on peruuttanut tulonsa talousfoorumiin. Heistä 14 on yhdysvaltalaisia, joita maan hallitus on kehottanut pidättäytymään osallistumisesta foorumiin Ukrainan kriisin johdosta. Toiseksi eniten peruutuksia on tullut Saksasta ja Britanniasta. Saksalaisten peruutusten määrä on yllätys, kun virallinen Saksan kanta Venäjä-vastaisiin pakotteisiin on pidättyväinen, kirjoittaa lehti julkaisten luettelon peruuttaneista.

Yhteensä peruutuksia alustaviin osallistujaluetteloihin verrattuna on tullut noin 90, joukossa parikymmentä venäläisyritysten edustajaa. Googlen edustaja on kadonnut listalta, viime aikoina arvosteltu Yandex ei ollut alunperinkään mukana. Kompromissina monet yritykset ovat päätyneet siihen, että huippujohdon sijaan Pietariin lähtee kakkos- tai kolmoshenkilö.

– Venäjä on erittäin suuri markkina, Euroopan ykköstalous. Yksikään ulkomaalainen ei kieltäydy rahasta. Heidän pitää kuitenkin osoittaa solidaarisuutta maidensa hallituksille ja länsimaiden kannalle kaikkiaan. Minä erottaisin toisistaan niin sanoakseni sanalliset interventiot ja äänekkäät mutta mitään tarkoittamattomat askelet ja reaalisen liiketoiminnan, sopimukset ja suorat  sijoitukset. Viimemainituista ei kieltäydy kukaan, sanoo Alpari-välitysyhtiön analyysiosaston johtaja Aleksandr Razuvajev.

Salasana hukassa?