Twitter

Goldman Sachs sijoittaa Moskovaan mutta ei tule Pietarin talousfoorumiin

Venäjän ja länsimaiden välien kiristymisestä huolimatta investointipankki Goldman Sachs on ryhtynyt osakkaaksi Boris Mintsin O1 Properties -yhtiöön, joka on eräs suurimmista arvostettujen toimistokiinteistöjen haltijoista Moskovassa, kirjoittaa RBC Daily.

Goldman Sachs Investment osti Centimila-yhtiöltä 5,1 miljoonaa B-luokan osaketta eli 6% yhtiön pääomasta arviolta 100 miljoonalla dollarilla. O1:lla on oikeus osakkeiden takaisinostoon, jota se voi kuitenkin käyttää vasta heinäkuusta 2016 toukokuun toiseen 2017. Goldman Sachs osti osakkeet todennäköisesti Boris Mintsiltä, jonka hallussa oli ennen kauppaa 73% yhtiöstä.

Goldman Sachs on myös auttanut O1-ryhmää saamaan 100 miljoonaa dollaria lisäluottoa tuntemattomasta lähteestä. Saadut 200 miljoonan dollarin varat sijoitetaan velkojen maksuun ja uusien toimistotilojen hankintaan.

Uutistoimisto RBC siteeraa eilistä New York Timesia, jonka mukaan useat yhdysvaltalaiset liikemiehet, mm. Goldman Sachsin Lloyd Blankfein, ConocoPhilipsin Ryan Lance, alumiinijätti Alcoan Klaus Kleinfeld ja PepsiCon Indra Nuri ovat peruneet tulonsa toukokuiseen Pietarin talousfoorumiin, osa heistä Yhdysvaltain hallituksen toiveeseen vedoten. Pietarin talousfoorumi järjestetään 22.-24.5..

Venäjän talouskehitysministeri Aleksei Uljukajev on aiemmin sanonut, etteivät Yhdysvaltain ja EU:n Venäjään kohdistamat Ukraina-pakotteet vaikuta ulkomaisten osallistujien määrään.

Salasana hukassa?