Twitter

”Venäjän Facebookin” perustaja etsii nyt uutta kotimaata

VKontakte -sivuston toimitusjohtajan tehtävistä erotettu Pavel Durov etsii Euroopasta maata, jonne hän voisi asettua työskentelemään. Uutistoimisto RIA Novostin mukaan Durov ja hänen lähipiirinsä oleskelevat tällä hetkellä Keski-Euroopassa.

Venäjän suosituimman sosiaalisen verkoston VKontakten perustaja Pavel Durov lähti Venäjältä sen jälkeen kun hänet oli erotettu yhtiön toimitusjohtajan tehtävistä maanantaina. Durov itse pitää erottamistaan laittomana ja kertoo sen johtuneen turvallisuuspalvelun painostuksesta. Facebook-profiilissaan torstaina julkaisemassa viestissään Durov ilmoitti etsivänsä nyt uutta ”kotia”, jossa jatkaa työtään. Durovin mukana Venäjältä poistui 12 ohjelmoijaa.

– Emme pidä byrokratiasta, poliisivaltioista, suurista valtionhallinnoista, sodista, sosialismista tai valtionsääntelystä. Me rakastamme vapautta, luotettavaa oikeuslaitosta, pientä valtionhallintoa, vapaata markkinataloutta, puolueettomuutta ja kansalaisoikeuksia, Durov kirjoittaa.

Viestinsä päätteeksi Durov pyytää lukijoitaan tekemään ehdotksia kriteereihin sopivista valtioista.

Pavel Durov erotettiin VKontakten toimitusjohtajan tehtävistä viime maanantaina. Tiistaina Durov kertoi verkkolehti Techcrunchille poistuneensa Venäjältä ja keskittyvänsä uuden pikaviestipalvelu Telegramin kehitystyöhön.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?