Twitter

Järjestysvallan työntekijöille ei suositeta ulkomaanmatkailua

Venäjän  turvallisuuspalvelu FSB:n työntekijöiden lisäksi muidenkin järjestysvallan elinten palveluksessa olevilta ollaan käytännössä epäämässä ulkomaanmatkat yli sataan maahan, kirjoittaa Kommersant-talouslehti.

Ulkoministeriön antamalla suosituksella pyritään ehkäisemään ulkomaisten turvallisuuspalvelujen provokaatioita ja värväysyrityksiä, joiden määrä on Ukrainan tilanteen kärjistymisen myötä kasvanut. Venäläiset matkanjärjestäjät pitävät järjestysvallan elinten työntekijöitä merkittävänä kotimaanmatkailun reservinä.

Mm. sisäministeriön, huumevalvontaviraston ja puolustusministeriön johto on viime päivinä antanut määräyksen työntekijöiden ulkomaanmatkakiellosta. Muodollisesti on toistaiseksi kyse vain tilapäisistä rajoituksista, jotka koskevat pääasiassa valtiosalaisuuksien haltijoita, mutta lehden lähteiden mukaan matkustusrajoitusta voidaan lähiaikoina tiukentaa velvoittavalla määräyksellä merkittävästi. Suositus ei koske mm. tuomioistuinten, Venäjän tutkintakomitean ja syyttäjänviraston työntekijöitä.

Venäjän matkailualan liitto RST:n tiedottaja Irina Tjurina katsoo rajoitusten palvelevan maan kotimaanmatkailua. Tjurinan mukaan liitto on jo saanut matkanjärjestäjiltä tietoa järjestysvallan elinten peruuttamista ulkomaanmatkoista. Venäläisistä 10% käy vuosittain ulkomailla, 40% lomailee kotimaassa maalla tai mökillä, osa ei lomaile lainkaan. – Jos vaikkapa 3 miljoonaa järjestysvallan työntekijää jää kotimaahan, se nostaa kotimaan matkailijavirtaa 10%, arvioi Tjurina.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?