Twitter

Visa ja MasterCard Venäjän ylivoimaisesti suosituimmat maksukortit

2GIS –ilmoitussivuston tekemän tutkimuksen mukaan Visa ja MasterCard ovat ylivoimaisesti suosituimpia pankkikortteja venäläisissä liikkeissä. Visalla voi maksaa 99,6% ja MasterCardilla 98,5% niistä liikkeisstä, joissa korttimaksupääte on käytössä.

Suosituinta venäläistä maksukorttijärjestelmää Zolotaja Koronaa, voi käyttää 14% liikkeistä. American Expressillä ja Diners Clubilla voi puolestaan maksaa vain 12,8% ja 12,5% liikkeistä.

Suosituimmat pankkikortit

Suosituimmat pankkikortit. Kuva: 2GIS

2GIS selvitti tutkimustaan varten yhteensä 220 venäläiskaupungin liikkeiden korttimaksupäätteiden tilannetta. Selvityksen mukaan korttimaksamisen aktiivisimpia kaupunkeja ovat yllättäen Nizhneavtogorsk, Surgut, Arkangeli, Tjumen ja Izhevsk, joissa toimivissa liikkeissä 30 – 40% hyväksyy pankkikortit maksuvälineeksi. Osittain näiden kaupunkien muovirahasuosiota selittää se, että niissä asuu runsaasti korkeatuloisia öljyteollisuuden työntekijöitä, jotka ovat tottuneet maksamaan ostoksiaan pankkikorteilla.

Moskova ja Pietari sijoittuivat vertailussa sijoille 31. ja 32. Molemmissa kaupungeissa noin 22% liikkeistä hyväksyy pankkikortit. Moskovasta löytyy yhteensä 61 000 ja Pietarista 29 000 pankkikortit maksuvälineeksi hyväksyvää liikettä.

Yleisimmin pankkikortit hyväksytään maksuvälineiksi hypermarketeissa (90%), ravintoloissa (80%) ja korukaupoissa (75%).

Venäjän keskuspankin mukaan vuoden 2013 lopussa Venäjällä oli käytössä yhteensä 217,5 miljoonaa venäläispankkien myöntämää pankkikorttia. Näistä 91% on Visoja tai MasterCardeja.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?