Twitter

Venäjä helpotti viisumikäytäntöjään

Venäjän parlamentti on hyväksynyt lähes yksimielisesti lakiehdotuksen, joka mm. helpottaa ulkomaalaisten viisuminhakua ja pidentää eräille matkustajaryhmille myönnettäviä viisumeja. Helpotuksille odotetaan kuitenkin vastavuoroisuusperiaatetta.

Lakimuutoksessa ehdotettiin muun muassa viisuminhakua varten vaadittavien dokumenttien määrän vähentämistä ja kertaviisumin voimassaoloajan kasvattamista nykyisestä 30 vuorokaudesta puoleen vuoteen sellaisten maiden kansalaisille, jotka vastavuoroisesti hyväksyvät saman Venäjän kansalaisilta.

Lisäksi duuma hyväksyi laajempia viisumihelpotuksia sellaisille ulkomaalaisille, jotka matkustavat Venäjälle talouden, kulttuurin, tieteen, politiikan ja urheilun kanssakäymisen kehittämisen merkeissä. Näiden matkailjaryhmien monikertaviisumin voimassaolo kasvaa yhdestä vuodesta viiteen vuoteen.

Lue myös:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?