Twitter

Techcrunch: Pavel Durov lähti Venäjältä

VKontakten perustajan ja yhtiön omistajien välinen kissa ja hiiri -leikki sai jatkoa tiistaina, kun Pavel Durov kertoi verkkolehti Techcrunchille poistuneensa Venäjältä. Päivää aiemmin VKontakten vt. toimitusjohtajaksi nimetty Dmitri Sergejev tiedotti julkisuuteen Pavel Durovin erottamisesta yhtiön toimitusjohtajan tehtävästä.

– En ole Venäjällä eikä suunnitelmissani ole palata takaisin. Venäjä ei tällä hetkellä sovellu Internet-liiketoimintaan, Durov kertoi Techcrunchille tiistaina.

Verkkolehden mukaan Pavel Durov aikoo keskittyä kehittämään uutta, mobiililaitteille tarkoitettua sosiaalista verkostoa. Tietävästi kyse on pikaviestipalvelu Telegramista, johon Durovin nimi on viime aikoina liitetty ja joka aiemmin aiheutti konfliktin Durovin ja VKontakten osakkeenomistajien välille.

Pavel Durovin mukaan ”viimeinen naula arkussa” oli yhtiön päätös erottaa Durov VKontakten toimitusjohtajan tehtävistä. Erottamisensa syyksi Durov itse kertoo sen, ettei hän suostunut ”yhteistyöhön Venäjän hallituksen kanssa”. Yhtiön osakkaat ovat tosin tarjonneet Duroville mahdollisuutta jatkaa yhtiössä pääarkkitehdin tehtävässä.

Pavel Durovin isoveli Nikolai Durov kommentoi tiistaina veljensä erottamista venäläismediassa ja totesi, että tapaus saa venäläiset siirtymään yhä aktiivisemmin VKontakten kilpailijan Facebookin käyttäjiksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?