Twitter

Rotenberg-veljekset lopettavat putkitoimitukset Gazpromille

Arkadi ja Boris Rotenberg lopettavat kaasuputkia Gazpromille toimittaneen Severnyi jevropeiski trubnyi projekt (SETP) -yhtiönsä toiminnan. Asiasta kertoi ITAR-TASSille Rotenbergien virallinen edustaja Andrei Baturin.

Baturinin mukaan toiminta lopetetaan, sillä veljekset aikovat keskittää resurssejaan infrastruktuuriprojekteihin, mm. Stroigazmontazh-yhtiöön, joka niin ikään on Rotenbergien hallussa. Forbesin tietojen mukaan Rotenbergien yhtiöt ovat viimeisten 4 vuoden aikana saaneet valtiontilauksia 900 miljardin ruplan arvosta (n. 28 miljardia dollaria).

Kaasukuljetuksiin käytettävien suuriläpimittaisten putkien tuotantokapasiteetti Venäjällä on 5,4 miljoonaa tonnia vuodessa. Keskeiset tuottajat ovat TMK, OMK, TshTPZ-ryhmä ja Severstal. SPM-pankin omistajat Arkadi ja Boris Rotenberg joutuivat maaliskuun lopussa Venäjän Ukraina-politiikan vastaiselle USA:n pakotelistalle, muistuttaa ITAR-TASS.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salasana hukassa?